Ultimele articole

Pregatirea suprafetei pentru aplicare tencuiala decorativa

Înainte de a începe lucrările, este necesar de examinat cu atenție suprafața pe care aveți de gând să aplicați căptușeala. Tencuiala umfalată sau care se desprinde de pe perete trebuie îndepărtată, fisurile rostuite și chituite. Adânciturile și crăpăturile mari trebuie tencuite sau chituite, deoarece prezența acestora poate să influențeze semnificativ la consumul de materiale și, respectiv la prețul reparației. Apoi, cu ajutorul ruloului sau periei este necesar de aplicat grundul. Experiență vastă în folosirea tapetelor lichide am prezentat, în calitate de grund trebuie de folosit email de tip ПФ-115, ПФ-1217 ВЭ. Doar aceste condiții vor oferi culori intense și unice al materialului de finisare.

Pentru evitarea exfolierii (umflării) grundului de pe suprafața prelucrată, trebuie de luat în considerare că nu se permite aplicarea grundului pe o suprafață prăfuită, puțin dărâmată sau văruită. Utilizarea emailului ПФ în calitate de grund este necesar în cazul aplicării materialului de finisare pe suprafețe de metal sau lemn (câteva straturi), pe pereți și tavane care au fost inundate, pe suprafețe văruite cu coloranți de pigmenți, pe pereți cu suprafețe de grăsime sau rugină. Utilizarea grundului ПФ-115: pe pereții clădirilor vechi, unde a fost folosită chituirea pe bază de firnis sau săpun. Ar trebui de ținut cont de faptul că rugina, gudronul de lemn, grăsimile care se conțin în chiturile vechi pe bază de firnis pot lăsa pe îmbrăcămintea suprafeței pete de culoarea galbenă, iar coloranții de pigmenți pot modifica gama de culori a acoperirii. După uscarea completă a grundului suprafața va fi de culoarea albă, care este gata pentru lucrările ulterioare. În cazuri rare, se poate evita folosirea vopselelor de email: tencuială de ciment nouă. În celelalte cazuri, renunțând la acoperirea suprafeței cu email poate aduce la apariția diferitor pete pe tapete. Vorbind în termeni simpli, este necesar de a crea un strat impermeabil între suprafață și tapetele aplicate.

După aplicarea vopselei de email ПФ, suprafața devine foarte netedă și alunecoasă. De aceea, trebuie de creat rugozitate. Pentru aceasta, vopsim suprafața cu orice tip de emulsie în dispersie apoasă (nu neapărat cea mai scumpă). Trebuie de remarcat faptul, că grundul de pătrundere adâncă nu garantează acoperire de calitate.